Update Corona nieuws 17 mei 2021

Submitted by marijke on Mon, 05/17/2021 - 19:19

Beste sporters,

 

We mogen weer binnen sporten, ook al is het onder strikte voorwaarden.

 

De werkwijze is grotendeels zoals het ook voor de lockdown.

Voor alle sporten geldt:   5 minuten voor de les begint gaat de voordeur open en 1 minuut voor de les begint gaat deze weer dicht. Je hebt alleen toegang met je mondkapje voor.

Uiteraard bij binnenkomst de handen desinfecteren en op de lijst aangeven dat je er bent en dat je gezond bent. Hou je sportpas bij de hand zodat er een snelle doorstroom blijft naar de ruimtes.

 

Voor de fitnes:  Je kan je schoenen weer wisselen op de stoelen in de bar onder de stoel staat weer een emmer met een spray en een keukenrol die je mee de fitness in neemt. In de fitness mag je je mondkapje afdoen. Iedereen maakt het toestel wat hij/zij wil gebruiken eerst schoon en ook na het gebruik van het toestel maak je het even schoon. Na de training gooi je de gebruikte keukenrol in de prullenbak beneden bij de bar en zet je de emmer op de voetenbar bij de prullenbak. Dan wissel je je schoenen en kan je via de cardioruimte weer naar buiten.

 

Voor de zaalsporten:

Net als voor de lockdown zullen er in de zaal lijnen gespannen en kruisjes op de mat geplakt zijn. Via het middenpad loop je naar een kruisje en wacht je bij de muur of de spiegel tot de les begint. Dan mag je mondkapje weer af. Zo houden we tijdens het vullen van de zaal ruim voldoende afstand van elkaar en kan iedereen veilig naar zijn plek lopen. Er zijn 8 vakken met elk 2 kruisjes erin. Het is wel de bedoeling dat we met dat 2 tal in ons eigen vak blijven. De kruisjes liggen meer dan 2 meter uit elkaar. Voor de pilates en yoga lessen is het wel aan te bevelen om een extra trui of iets dergelijks mee te nemen. Dit omdat we wel voldoende moeten ventileren. Na de les verlaten jullie het pand weer via de achterdeur.

 

Spinning

Na het handen schoonmaken en het invullen van de presentielijst, welke in de spinningruimte zal liggen staat er bij elke fiets een krukje en schoonmaakmiddel. Het krukje kan je gebruiken om je schoenen te wisselen en het schoonmaak middel om na de training je fiets schoon te maken. Jullie komen dus niet in het bargedeelte.

 

Voor de jeugdlessen:

Zij hoeven geen presentielijst in te vullen. Zij moeten wel hun pas door de lezer halen. Ook zij komen via de achterdeur weer naar buiten.

 

Het is een beetje aanpassen, maar we mogen weer.

 

We hopen jullie vanaf woensdag allemaal weer te zien. Het is ook door jullie steun en support dat we de deuren weer kunnen openen.

 

Het team van Sportinstituut Pijnacker