Hoofd, Nek, Schouder-ontspanningsmassage

Hoofd, nek en schouders vormen samen een gebied waar veel spanningsklachten voorkomen. In het hoofd vindt het denkwerk plaats, komen indrukken binnen via de zintuigen, worden op een rijtje gezet en hier wordt de controle over het gevoel uitgeoefend. Het hoofd rust op de nek, de nekspier houdt het hoofd rechtop. Door geestelijke overbelasting kan het hoofd te zwaar worden en zullen de nekspieren deze compenseren.
De schoudergordel wordt vaak overbelast omdat men met gespannen opgetrokken schouders zit of loopt, waardoor de spieren gespannen worden en stijf aanvoelen.
Door deze plekken te masseren wordt de circulatie in de spieren geactiveerd en worden opgehoopte afvalstoffen sneller afgevoerd.
De massage wordt uitgevoerd terwijl u op een speciale stoel zit waarbij een ontspannen houding wordt gestimuleerd.
Na ongeveer 25 minuten voelt u zich heerlijk relaxed.

 

"Hoofd-, nek- en schouder ontspanningsmassage kado gekregen bij Sportinstituut Pijnacker. Een aanrader! Even heerlijk ontstressen. Dat begint al als je op de speciale massagestoel plaatsneemt. Als je jezelf overgeeft aan de massage, merk je dat stress en de drukte van alledag wel degelijk in je lijf kan gaan zitten. Massage werd ook heel vakkundig uitgevoerd. Was heerlijk 20 minuten "van de wereld". En ging met een ontspannen hoofd huiswaarts."

augustus 2017

 

Wellnessmassage

De Wellnessmassage is geschikt voor iedereen die wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. Bij deze massage staat het ontspannen van het lichaam voorop. Het is een uitgebreide en professionele lichaamsmassage van het hele lichaam. Uw rug, nek, armen, benen, handen en voeten worden door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties behandeld. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage?

 • ontspant lichaam en geest.
 • vermindert stress.
 • vermindert spierspanning.
 • stimuleert het zenuwstelsel.
 • helpt tegen slapeloosheid.
 • brengt je terug naar jezelf.

Deze behandeling begint met verfrissen/desinfecteren van de handen en voeten. Na de massage krijg je een glas water en een heerlijk kopje thee.

 

 • "Helemaal ontspannen en relaxed de kamer verlaten. Heerlijk rustgevende muziek op de achtergrond en het hele lichaam werd aangepakt. Top!"

  juni 2017

 • "Ik vond de massage zo ontspannend dat ik daarna eigenlijk geen zin had om van de massagetafel te komen. Het liefst was ik daar blijven liggen om na te genieten. De meeste lichaamsdelen werden uitgebreid behandeld en goed doorkneed met lekkere olie.
  Er is ook een minpuntje te benoemen ;-) : ondanks de duur van de massage leek het veel te kort. Ik verlangde naar meer!"

  juni 2017

 • "Fijne ontspanningsmassage. Marijke creëert een rustige sfeer waarbinnen het niet moeilijk is om te ontspannen. In 1 woord .... heerlijk! Zeker voor herhaling vatbaar!"

  mei 2017

 

Sportmassage

Als u uw spieren intensief gebruikt heeft u ook meer ‘onderhoud’ nodig. Een sportmasseur is een specialist die het lichaam van de sporter goed kent en zijn massage daarop afstemt. Sportmassage kan verschillende doelen hebben. Sommige massages zijn bedoeld om prestaties te verbeteren, andere massages moeten juist herstel bevorderen. Sportmassage is niet alleen voor topsporters, ook als u recreatief sport is een sportmassage fijn voor uw lichaam. Bij ernstige blessures zal de masseur u doorsturen naar een (sport)arts of fysiotherapeut, want de sportmasseur is geen (para)medicus.
Wat levert sportmassage precies op? Net als andere massages bevordert het de doorbloeding en stofwisseling, en daarmee de afvoer van afvalstoffen. Ook de positieve werking van een gangbare massage zien we terug bij sportmassage: beter slapen, een positieve mentale toestand, een betere spierspanning.

Prijslijst

 

Hoofd, Nek, Schouder Ontspanningsmassage: € 18,- (25 minuten)
Wellnessmassage: € 46,- (50 minuten)
Sportmassage totaal: € 41,- (45 minuten)
(in overleg ook mogelijk voor deel van het lichaam)

 

Goed om te weten:

 • De massages worden op afspraak gegeven.
 • Wij vinden hygiëne belangrijk, dus dat verwachten we ook van u. Douchen voor de massage wordt op prijs gesteld.