Zonnebank

Voor een lekker kleurtje kunt u gebruik maken van onze moderne zonnebank. Even helemaal ontspannen en wegdromen.. Uiteraard bent u ook welkom als u geen lid van onze sportschool.

Prijslijst zonnebank

Prijs voor leden   Prijs voor niet-leden
1x € 5,50   1x € 7,00
5x € 25,00   5x € 32,50
10x € 47,50   10x € 63,00

Informatie over de zonnebank

De zonnebank is niet schadelijker dan de zon
De UV-straling van de zonnebank is vergelijkbaar met die van de echte zon. De zonnebank is dus niet schadelijker voor je huid dan de echte zon. Het gevaar zit hem in de hoeveelheid UV-straling die je lichaam kan hebben. Dus de hele winter onder de zonnebank en de hele zomer bakken op het strand is geen goed idee.

Betere doorbloeding door zonnen

Naast het feit dat het gebruik van een zonnebank eigenlijk alleen de kans op huidkanker vergroot wanneer je er onverantwoord mee omgaat, zijn er ook verschillende positieve effecten op de gezondheid. In de eerste plaats stimuleert een kleine dosis zonlicht op regelmatige basis een groot aantal lichaamsprocessen. Zowel de doorbloeding van huid en spieren, als verschillende klierfuncties worden aanzienlijk verbeterd.

Een verhoogde weerstand door regelmatig zonnen

Langdurige stress-situaties ondermijnen de gezondheid. Door onder een zonnebank te gaan heb je even een moment volledig voor jezelf. De warmte heeft een rustgevende invloed op lichaam en geest. Door regelmatig te ontspannen ben je minder vatbaar voor virussen en andere ziekteverwekkers.

Aanmaak van vitamine D onder de zonnebank

Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D in je lichaam. Wanneer je, bijvoorbeeld vanwege je werk, veel binnen bent of in periodes dat er minder zonlicht is, omdat de zon minder schijnt, kun je dit aanvullen met zonnen onder de zonnebank. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten. Daarnaast verkleint vitamine D de kans op borstkanker, prostaatkanker, mutiple sclerose, psoriasis-achtige aandoeningen en depressies.

Wanneer je op een verantwoorde manier gebruik maakt van de zonnebank hoef je niet bang te zijn voor huidkanker. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken duiden er zelfs op dat het regelmatig en verantwoord gebruik van een zonnebank op verschillende manieren een positief effect heeft op de gezondheid. Zorg echter altijd dat je je goed laat informeren. Zo is bijvoorbeeld je huidtype erg belangrijk voor de manier waarop jij kunt beginnen met zonnen. Het is belangrijk om in het begin korte periodes onder een zonnebank te gaan - begin bijvoorbeeld met 12 minuten - Later kun je de lengte van het zonnen opvoeren.

zonnebank2.jpg