Bodyshape

Een bodyshape les is een trainingsmethode van een uur, waarin een combinatie gemaakt wordt van een stukje cardiotraining, met een deel spierversterkende oefeningen.

In deze les traint u het cardiovasculaire systeem, waarbij u vet verbrandt en een betere conditie krijgt. Ook heeft dit trainingsgedeelte een gunstig effect op de stofwisseling. Naast dit conditionele gedeelte volgt een serie van oefeningen, waarbij u zowel grote als kleine spiergroepen traint. Populaire spiergroepen zijn vaak benen, billen, en buik, vandaar dat bodyshape lessen in de volksmond ook wel        BBB-lessen worden genoemd. Maar wij willen een stapje verder gaan.

Naast de zeer effectieve oefeningen voor strakkere billen en benen leggen we in de bodyshape lessen ook een accent op core-training.    Core betekent letterlijk "kern". Hiermee worden buik, rug en bekken bedoeld. 
Door het meedoen aan deze specifieke oefeningen maken we onze kern sterker, stabiele en gezonder. Dit heeft een positief effect op onze dagelijkse lichamelijke handelingen maar u zult ook merken dat bijvoorbeeld onderrugklachten verdwijnen. 
Bovendien werkt u bij deze oefeningen aan een betere houding, balans en een strakkere taille!

Gunstige effecten: 
- Betere conditie 
- Meer vetverbranding 
- Sterkere spieren 
- Minder kans op blessures 
- Minder kans op gewrichtsklachten 
- Strakker lichaam 
- Positieve werking op geestelijk welbevinden

Materiaal: 
In de lessen wordt gewerkt met heel veel verschillende materialen. Er worden gewichten gebruikt, maar ook grote ballen waarbij stabiliteitstraining wordt gedaan. Ook tubes (elastieken) en kleine oefenballen komen in de lessen aan bod. Maar waar met name mee gewerkt wordt, is uw eigen lichaam. Als uw lichaam het toelaat om oefeningen zwaarder te maken door extra materiaal, dan kan dit. Wanneer dit niet mogelijk is, kunt u de oefeningen ook zonder extra gewicht / materiaal uitvoeren.