Salsation

Informatiebron: https://salsationfitness.com/

 

SALSATION® is een leuk en verslavend dansfitnessprogramma op basis van functionele training met een zeer sterke focus op muzikaliteit en lyrische expressie.
Geen danservaring vereist!

Dit baanbrekende programma zet functionele trainingsprotocollen om in innovatieve dansbewegingen, waardoor het lichaam op een natuurlijke en gezonde manier beweegt. Bewegingen worden gecontroleerd en geaard, waardoor het veilig en zacht is voor de gewrichten en plezier voor iedereen!

Waarom noemen we het SALSATION®?

SALSATION® is een mix van de woorden salsa (hete pittige saus) en sensatie. Salsa, zoals in de mix van verschillende ritmes, culturen, dansen en fitnessprotocollen. Sensation is het gevoel dat je krijgt door de sterke focus van het programma op muzikaliteit, lyrische expressie en goede effecten voelen van de functionele training op je lichaam.

Wat kun je van een SALSATION®-klas verwachten?

De les is een groepsdans-workout van 60 minuten onder leiding van een gecertificeerde SALSATION®-instructeur. De zorgvuldig gestructureerde warming-up is speciaal ontworpen om bewegingsbereik, lichaamsbewustzijn en muzikaliteit te verbeteren.

De warming-up is verdeeld tussen isolaties en choreografieën met dynamische bewegingen. De isolaties, een totale "must" in de danswereld, helpt deelnemers om specifieke lichaamsdelen te isoleren. In combinatie met dynamische bewegingen, worden lichaam en geest van de deelnemer voorbereid op alles wat volgt in de klas.

Na de warming-up zullen de instructeurs fix-choreografieën gebruiken voor verschillende liedjes, waaronder onder andere Latin, Dancehall, Afrikaanse en Popmuziek. De instructeurs gebruiken body cueing om deelnemers door elk nummer te leiden, zonder de stroom en energie van elk nummer te verstoren. Deelnemers zullen merken dat ze de muziek door hun hele lichaam voelen en worden weggevaagd met de emoties van de zanger. Cursusleiders kunnen beslissen om een paar korte pauzes te nemen om de tekst uit te leggen of de dansvaardigheden van hun deelnemers te verbeteren met enkele handige tips.

De klas eindigt met een cooling down en stretchen.

Deelnemers verlaten de klas met een algemeen gevoel van geluk en prestatie.

Deelnemers worden meestal gek op SALSATION® omdat ze ongelooflijke verbeteringen in hun kernkracht, het bewegingsbereik en de dansvaardigheden van het lichaam opmerken!

Deze les wordt gegeven op zaterdag van 11.30-12.30 uur.

SALSATION® is een fitnessprogramma voor dans dat een veilige en gezonde training van het hele lichaam biedt, waarmee mensen hun bewegingen en muzikaliteit kunnen verbeteren!